16 jan 2011

Dworp: 11/01/2011 - 14/01/2011: Dag 2 en 3

Tijdens de bespreking op woensdagvoormiddag, werden we in 3 grote groepen verdeeld. In die groep moesten we 3 workshops uitwerken voor kinderen die in het 4de - 6de leerjaar zitten.

Snel kwamen we tot het idee om 1 workshop rond maskers maken in elkaar te stoppen. Een andere workshop rond muzisch taalgebruik en de derde rond bewegingsexpressie. Mijn groep had de workshop rond bewegingsexpressie onder zijn hoede genomen. 
Algemeen gingen we ook nog een babbelbox maken waar dat de kinderen een reactie konden geven. Sebastiaan en Stephanie hadden het schitterende idee om een Griekse achtergrond te maken. Dus zo gezegd zo gedaan, aan het schilderen! En het resultaat mag gezien worden. :-)
Volgende dingen hebben we gedaan met de kinderen:
- binnenkomen op Thriller van Michael Jackson
- je eigen naam of een artiesten naam met 'swoejn' uitspreken en er een beweging aan koppelen
- in groepen van 3 uitbeelden van een gevoel en bevriezen in dat gevoel
- op muziek de verschillende onderdelen van opera uitbeelden: dirigent, gitarist, zangeres, danseres, orkest, ... 
- per 2 in een kring beeldhouwen: de kinderen die in de binnenkring stonden waren de standbeelden. De kinderen in de buitenkring waren de beeldhouwers. Je startte bij 1 kind. Na een teken van een juf schuif je door naar een volgend standbeeld. Daarbij mocht je weer iets veranderen.Zo blijven doorgaan tot je terug bij je oorspronkelijk standbeeld staat.
- een groot kunstwerk maken met z'n allen. Eén voor één komen de kinderen en nemen een positie aan. Wie zin had ging zich bij het standbeeld voegen. Tot iedereen een plaats had ingenomen in het standbeeld.
- Op rustige muziek enkele ademhalingsoefeningen terwijl de leerlingen liggen op de grond. Hierbij wilden we duidelijk maken dat de ademhaling erg belangrijk is voor een operazangeres.
Hieronder zijn enkele sfeerfoto's van tijdens de 3 workshops.

 













Na de 3 workshops gingen we een toneel/opera maken met de kinderen. Bij de kinderen groeide snel het idee om met koning te werken die ontvoerd werd.
Het was leuk om te merken dat in de andere toneeltjes veel van onze workshop wilden gebruiken. Missie geslaagd dus :-)
Kortom ik vond het wel leuk om met die kinderen te werken. In het begin zag ik er een beetje tegenop, maar alles is redelijk vlot verlopen. Het was niet makkelijk om met 18 personen rond 1 ding iets te organiseren. De kinderen en de juffen waren zeer tevreden, dus wij ook.

Donderdagavond was ook het befaamde Bal Masqué. Iedereen had zich piekfijn opgemaakt. De sfeer die er dan hangt vind ik geweldig! 
We kregen een drankje en een hapje. Voordat we naar de balzaal trokken, hebben we een mooie ontroerende film gezien. Save the last dance. Na de film zijn we onze beentjes gaan strekken op de dansvloer. Maar eerst moesten we de jarige onder ons, Annelies, vieren. Dat hebben we gedaan met een erehaag en een complot om haar beste vriend en vriendin naar Dworp te halen. Verbaasd en gelukkig zijn we de dansvloer opgegaan en er laat opgebleven.
Deze avond zullen we niet snel vergeten! Dankjewel aan de lectoren, aan het fijne gezelschap en aan de 'nieuwe' vrienden die ik heb gevonden op de dansvloer. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten