9 jan 2011

Muzodagen van 6 december tot en met 9 december: deel 1

De eerste muzodag kregen we een korte inleiding van mevrouw Ivens over wat ons nog te wachten stond in de module muzische school.
Tussendoor zongen we een liedje waarbij we enkele bewegingen maakten. Ook sloegen we op onze eigen billen en op die van onze buur. Bij onze andere buur krabden we in de haren. Niemand was veilig of vrijgesteld wat soms wel de slappelach opleverde.
Na de inleiding hebben we enkele schilderijen van Edward Hopper bekeken. Uit de reeks schilderijen moesten we 2 schilderijen kiezen en die aan elkaar koppelen via een verhaal/toneel. Mijn groepje had deze 2 schilderijen gekozen:






Het verhaal dat wij errond hadden gebreid, was dat de vrouw in het portaal haar man nakeek terwijl die wegreed. Zij ging haar levensweg veranderen en pakte haar koffers. Op de trein las ze een boek zonder echt te lezen. Daar ontmoette ze iemand anders.
Eind goed, al goed.

Na een heel erg korte middagpauze hebben we een bezoek gebracht aan het operagebouw te Antwerpen. Voordien had ik nog nooit in een opera geweest. Foto's kan je terugvinden in de diavoorstelling links in de blog.
De buitenkant vond ik erg impressionant. Toen we werden binnengelaten door één van de vele deuren was ik reeds verwonderd van de pracht en praal in dit gebouw. Tijdens de rondleiding werd getoond hoe het leven achter de schermen plaats vond in een opera. Kort samengevat: een erg drukke bedoening.
De kleedkamers, het atelier, de verschillende 'gangen' voor de verschillende standen van vroeger en allerlei werden ons getoond en erg goed uitgelegd. Dit bezoek vond ik erg aangenaam en interessant voor jong en oud.
Na de rondleiding werd ons een korte inleiding gegeven over de voorstelling 'Semiramide'. Die gingen we de 2de dag erna bijwonen. Enige inleiding op deze voorstelling van Rossini was wel gewenst en die werd zeer goed gegeven.
Kortom een geslaagde eerste muzodag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten